Bir Unbiased Görünüm Adresli Yangın Algılama Sistemleri

Wiki Article

İzalatörlü Dedektör, hararet peşış hükümı 10° / an' yı aştığında veya sıcaklık 58° yanıt eşiğini aştığında bir alarm tedarik etmek bağırsakin termistör ve mikroişlemci teknolojisini kullanır Dershane A1R, EN54-5 ve LPCB sertiikalı

Yangın alarm sistemlerinde bir yangın paneli bulunmaktadır. Bu panel dedektörler ve butonlar kabil algılama elemanlarından mevrut uyarıları değerlendirerek uyarı elemanları olan sirenler ve flaşörierleri faal duruma getirerek çdüzenışmaktadır.

Adresli yangın rüşvetlama sistemleri yangının ve olası hatanın nereden kaynaklandığının tespit edilmesine destur veren sistemlerdir. Mualla katlı binalarda meydana gelebilecek olan yangınların ne katta ve ne münasebet ile meydana geldiğini takip muayene tekniği sayesinde kemiksiz olarak gösterebilme özelliğine sahiptir.

◗ Damperlerin Kapalı veya Sarih durumu dışındaki bütün durumlarda; kullanıcının belirleyebildiği devran aşımı süresi sonunda LED gösterge ile teltik iletiı verilebilir.

İtfaiyeci telefon kontrolör ünitesi; acil bir hesap olduğunda, mezun kişilerin itfaiyeci saha telefonları ile asayiş merkezi veya özge saha telefonlarıyla haberleşmesini sağlar.

◗ Işık şiddeti ayarlanabilir 260x64 piksel grafik LCD görüntülükı ve LED göstergeleri ile yangın alarmı, yanlışlık bilgisi ve özge olayları detaylı olarak gösterebilir

Adresli yangın alarm sistemleri; özellikle midi ve mehabetli tipte işletme yahut örgülar bâtınin, yangının nereden geldiğini noktasal bazda belirleyebilmek dâhilin kullanılır. Bu tip koskocaman boyutlardaki konstrüksiyonlarda, yangının ne dedektör yahut detektörlerden geldiğini hızlı bir şekilde sınırlamak ve buna orantılı eylem bağışlamak hayati ögönen taşır. Adresli yangın Adresli Yangın Algılama alarm sistemlerinin en yapı taşı özelliği; sistemde kullanılan tüm daşenlerin her birinin özel bir adrese sahip olması ve asıl kontrol paneli ile devamlı haberleşiyor olmasıdır.

Adresli sistemlerde çevrim hattına bentlı cihazlar belli başlı periyotta sorgulanır. Sistemde oluşan günah ve yangın durumları noktasal olarak yangın alarm Adresli Yangın Algılama santraline bildirilir. Sakatlık olaylarından farklı olarak yangın durumunda adresli cihazlar çevrim sorgusunda sıranın namına gelmesini beklemeden kesme (interrupt) sinyali ile yangını santrale bildirir.

Adreslenebilir yangın idraklama sistemleri; noktasal olarak yangın alacaklaması yapabilen sistemlerdir. Bu özelliği sebebi ile umumiyetle etkili ve kompleks binalarda tercih edilmektedir.

Yangın alarm sistemleri muayene ve gösterge tesisatının aksama takip özelliği muayene ve test edilmelidir.

Bu sistemler olası yangın ya da arıza yerinde tüm lopların bandajlı evetğu kontrolör paneline mukteza bildirimleri yaparak uyarıda bulunmaktadır.

İzin verirseniz ıvır zıvır bir hatırlatma yaparak konumuza devam edelim. Adresli yangın alarm sistemi yalnızca sisteme erişim yetkisi mevcut kişilerin bilgilendirildiği bir sistemdir. Dolayısıyla itfaiye aracı veya inanma birimleri üzere organizasyonları uyarıcı bir düzenek değildir.

Adresli yangın alarm sistemleri mekanik sistemlere bütünleşmiş edilebilen ve vüruttirilebilen sistemler olduğu bâtınin kompleks strüktürlarda şişman olarak tercih edilmektedir.

Ast Paneller, ast panel başına 3 adede denli zeyil kazançlama loopunun sisteme rabıtalanmasına izin özgülemek dâhilin tekrarlayıcı panele bütünleşmiş edilebilir.

Report this wiki page